De meest romantische autoroutes van Nederland

Valentijnsdag staat voor de deur en ook tijdens de corona crisis zijn er genoeg romantische uitstapjes die je samen met je partner kunt doen. Zo hebben wij de meest romantische, spectaculairste en mooiste autoroutes voor je gevonden zodat je toch een mooie dag met elkaar kunt beleven. Neem een picknickmand vol lekkers mee en ga op pad.

Route 1: Mergelland Route Zuid Limburg -> 110,8km
Dit is een van de bekendste autoroutes van Nederland. Van het drielandenpunt op de Vaalserberg tot Maastricht. Je volgt deze route via de zeshoekige bordjes, je navigatie kan uit, neem de tijd en ervaar de vrijheid. Je rijdt door pittoreske dorpjes en door het prachtige heuvellandschap die Zuid-Limburg ons te bieden heeft.

Bekijk de Mergelland Route

Route 2: Langs de Deltawerken -> 400km
Rijdend naar de Zeeuwse kust voelt al als vakantie. Je rijdt over de 13 indrukwekkende Deltawerken, over de Oosterschelde en langs Neeltje Jans. Eerlijk is eerlijk de route is misschien wat lang om in een dag te rijden. Bij Neeltje Jans komen de mosselen verse binnen. Hier is het dan ook de moeite waard om even te stoppen en te kijken naar de vissers en als je geluk hebt naar de zeehonden. Plan een romantisch weekend in Zeeland en ga halverwege je tocht heerlijke overnachten. Zo heb je ook nog genoeg tijd om over een van de prachtige stranden te wandelen. Tip: Bezoek Veere, het lijkt alsof de tijd hier heeft stilgestaan.

Ontdek de Deltawerken

Route 3: Over de zeebodem in Flevoland -> 168km
Op de oostranddreef in Lelystad begint de route. De in 1986 verenigde Noordoostpolder heeft nu een zeebodemroute van de oorspronkelijke Noordoostpolder en Oostelijk Flevoland. De route brengt je naar prachtige dorpjes en haventjes.

Bekijk hier de zeebodem route

Route 4: Utrechtse Heuvelrug -> 91km
Deze route brengt je van Bunnik naar Zeist, Soest, Baarn en Kasteel Beverweerd. Ontdek de prachtige bosrijke omgeving van de Utrechtse Heuvelrug. Zet je auto aan de kant in Soest en ontdek de Soestduinen, grote kans dat je hier een hert tegenkomt. Bezoek langs de route een van de vele boerderijwinkels en proef de streekproducten die de Utrechtse Heuvelrug rijk is.

Ontdek de Utrechtse heuvelrug

Route 5: Zuid – Veluweroute -> 87km
Het landschap hier is in ieder seizoen prachtig. Stap vooral ook tijdens je route uit om een prachtige natuurlijk wandeling te maken. Deze gletsjers gevormde zandgronden bleken niet geschrikt te zijn voor landbouw. Nu zie je er prachtige planten, bloemen en bosachtige gebieden afwisselend met heuvelweide en zandverstuivingen. Stop op de Ginkelse heuvel, hier lopen vele schaapskuddes. Of beklim de 90hoge postbank en zie de vergezichten tot in Duitsland. Tijdens deze route zijn vele uitstapjes mogelijkheden om een heel weekend vol te plannen.

Ontdek de Veluwroute

Dus waar wacht je nog op.

Plan nu jouw romantische Valentijnsdag of weekend! Heb je geen auto? Bij Yourlease kun je al een nieuwe Peugeot 108 leasen voor 199,- all-in per maand. Deze is al opzegbaar na 6 maanden leasen! Maar je mag er ook lekker in blijven rijden, zo kun je samen met je partner meer romantische routes ontdekken. Bekijk hier de actuele voorraad.