Contract

Contract

Staat je vraag er niet tussen ? Neem dan gerust contact met ons op.
Home » FAQ » Contract

FAQ Contract

Wat zit er standaard in een Yourlease contract?

Standaard in jouw Yourlease contract zit de looptijd, aantal kilometers per jaar en het vast maandbedrag.

Wat te doen bij overlijden?

Het contract wordt beëindigd wanneer er een overlijdensakte ingediend wordt.

Is het contract overdraagbaar?

Het contract is overdraagbaar.  De andere klant moet dan ook gecontroleerd worden door het EDR. De kosten voor het contract overnamen zijn €495,- excl. BTW 

Ik wil graag mijn contract verlengen, hoe doe ik dat?

Bij verlenging kun je een mail sturen naar administratie@yourlease.nl, de administratie zorgt ervoor dat er een contract aanpassing gestuurd wordt voor het verlengen.

Mijn contract loopt af en ik wil niet verlengen moet ik nu actie ondernemen?

De auto mag per mail afgemeld worden. Deze mail mag je sturen na info@yourlease.nl. Er zal daarna een afspraak gemaakt worden om het inleveren van de auto in te plannen.

Kan ik de auto na afloop kopen?

De auto kun je na de contractperiode voor een scherpe, marktconforme prijs van ons kopen.

Kan ik de private lease overeenkomst voortijdig ontbinden?

Je kunt het contract vroegtijdig ontbinden. Aan de ontbinding van de overeenkomst zijn, afhankelijk van de resterende looptijd, kosten verbonden. Dit is 40% van het resterende termijn. Deze kosten zijn bij Yourlease privé lease relatief gezien laag.

Moet/kan ik een aanbetaling doen?

Bij de flexibele abonnementen is een aanbetaling wel verplicht, met deze aanbetaling koopt u flexibiliteit af waarmee u – afhankelijk van uw contract – na 12 of 24 maanden kosteloos uw contract kan opzeggen. Er geldt een opzegtermijn van 3 maanden.

Als u uw huidige auto, na een gratis taxatie, aan ons verkoopt en bij ons gaat privéleasen, kunt u het volledige bedrag of een deel gebruiken voor de ‘aanbetaling’ / eerste aflossing van uw privé lease.

Wilt u geen aanbetaling dan vervalt de flexibiliteit en geldt de vaste looptijd. Een aanbetaling is geen borg.

Moet ik bijbetalen bij meer kilometers?

Bij Yourlease heeft u het overeengekomen aantal vrije kilometers per jaar en geldt bij meer kilometers, afhankelijk van uw auto, 0,06 – 0,25 per meer gereden kilometer deze worden aan het eind van de looptijd verrekend.

Je kan er ook voor kiezen om tussentijds je kilometerbundel te verhogen.

Jouw bundel kan gedurende de gehele looptijd worden verhoogd. Deze verhoging geldt altijd met terugwerkende kracht vanaf het moment dat je in het voertuig bent gaan rijden. Je krijgt dan eenmalig het verschil tussen het oude en nieuwe leasetarief verrekend voor de maanden welke reeds gefactureerd zijn. Daarnaast wordt vanaf dan het nieuwe leasetarief aan jou gefactureerd. In totaal betaal jij dan over de gehele looptijd het nieuwe leasetarief.

Vanzelfsprekend heb jij dan ook de beschikking over de nieuwe kilometers over de gehele looptijd. Vraag hier een verhoging van jouw kilometers aan.

Krijg ik geld terug bij minder kilometers?

Bij Yourlease privé lease profiteert u van een bijzonder lage vaste all-in maandprijs en is er ook nog terugbetaling van de minder gereden kilometers. Voor minder gereden kilometers ontvangt u 0,03 per minder gereden kilometer als u meer rijdt dan 7.500 kilometer per jaar.

Wanneer recht op kilometerteruggave bij minder kilometers?

U heeft recht op een kilometerteruggave bij minder kilometers wanneer u overeengekomen kilometerbundel hoger is dan 7.500 kilometer op jaarbasis (mits dit ook zo vermeld is in uw contract), bij oudere contracten kunnen andere voorwaarden gelden.

Rekenvoorbeeld:

Uitgaande van;
De overeengekomen kilometers zijn 10.000 kilometers per jaar, A- segment auto. (De looptijd houden we in deze berekening buiten beschouwing)
De kilometerteruggave voor een A- segment auto is € 0,02.
550km x € 0,02 = € 11,00
U zult dan een bedrag van € 11,00 retour ontvangen/ in mindering gebracht worden

Wanneer de overeengekomen kilometerbundel 7.500 kilometers per jaar bedraagt en u rijdt minder dan 7.500 kilometers, komt u niet in aanmerking voor een kilometerteruggave.

Moet ik een slottermijn betalen?

Nee, aan het einde van de contractperiode hoeft u uw lease-auto alleen maar tijdig in te leveren.

Wat is het Yourlease Protectie plan?

Twijfel je om te kiezen voor een vaste looptijd omdat je toekomst misschien anders kan lopen dan je verwacht? Met het protectie plan kun je, je contract vroegtijdig ontbinden wanneer het volgende gebeurt:

  • Verliezen van je baan met een loondienstcontract voor onbepaalde tijd.
  • Echtscheiding waardoor het besteedbare inkomen dusdanig is veranderd waardoor je niet meer kunt voldoen aan de maandelijkse betaling van je leasecontract.

Wanneer je, je contract wilt opzeggen kun je een e-mail sturen naar info@yourlease.nl. Afhankelijk van de reden hebben wij dan bewijs nodig, dit kan zijn een vaststellingsovereenkomst, beschikking van de kantonrechter, door UWV afgegeven ontslagvergunning of een echtscheidingsakte.

Het protectieplan kost 18,50 extra en kan alleen maar worden aangeboden bij het afsluiten van je leasecontract. Je kunt beroep doen op je protectieplan wanneer je 12 maanden of langer je auto leaset, hierbij komt een opzegtermijn van 3 maanden.

Gelden er leeftijdsgrenzen voor de contractant?

Anders dan bij de meeste andere leasemaatschappijen zijn bij Yourlease rijders welkom in de leeftijd van 18 t/m 79 jaar.

All-in, je betaalt alleen nog maar de brandstof!

Bij Private Lease zijn alle kosten, met uitzondering van de brandstof, inbegrepen. Wij hebben de auto vast €40,- brandstof gegeven zodat je direct de weg op kan.

Ook hier ontvangt je een factuur van en dit wordt bij de eerste incasso van je rekening afgeschreven.

Staat je vraag er niet tussen?

Neem dan contact met ons op via 035 – 603 99 88 of mail je vraag naar info@yourlease.nl onze adviseurs beantwoorden graag je vraag en helpen je verder met de beste keuze voor jou Yourlease auto!