Schade & Verzekeringen

Schade & Verzekeringen

Staat je vraag er niet tussen ? Neem dan gerust contact met ons op.
Home » FAQ » Schade & Verzekeringen

FAQ Schade & Verzekeringen

Wat te doen bij schade?

Indien u onverhoopt met een schadegeval (of pech) wordt geconfronteerd, ongeacht de oorzaak en de omvang ervan, is het van groot belang dat dit direct wordt gemeld bij onze partner Hiltermann lease:
via telefoon +31 (0)88 – 55 43 880
of per e-mail: schade@hiltermannlease.nl

Vervolgens stuurt u binnen 24 uur een op de voor- én achterzijde volledig ingevuld en ondertekend schadeformulier naar Yourlease.

In geval van vandalisme, diefstal of inbraak dient er door u altijd aangifte te worden gedaan bij de politie. Dit kan ook via internet. Het proces-verbaal stuurt u op samen met het volledig ingevulde schadeformulier. In geval van ruitschade (o.a. ster of put) dient u zo snel mogelijk contact op te nemen te worden met Autotaalglas: tel. +31 (0)800 0828.

Pechhulp
24-uurs (internationale*) hulp bij pech; storing of uitvallen motor, lekker band etc.:
Bel +31 (0)88 – 55 43 987

Niet-rijdbare schade
24-uurs (internationale*) hulp bij niet meer (veilig) kunnen rijden door schade:
Bel +31 (0)88 – 55 43 999

* U geniet internationale pechhulp als u voor deze module heeft gekozen bij het afsluiten van de overeenkomst.

Vervangend vervoer binnenland en buitenland na 72 uur. Raadpleeg voor alle informatie rondom schade onze ‘Berijdersinstructies’ zoals meegegeven bij aflevering. Schades dienen binnen 24 uur gemeld te worden, indien deze pas ontdekt worden bij het inleveren van de auto dan worden de werkelijke schade kosten op u verhaalt.

Hoe meld ik schade?

Voor schade kunt u een mail sturen naar schade@hiltermannlease.nl of bellen met 088-554 3880

Wat moet ik doen bij diefstal?

In geval van vandalisme, diefstal of inbraak dient er door u altijd aangifte te worden gedaan bij de politie. Dit kan ook via internet. Het proces-verbaal stuurt u op samen met het volledig ingevulde schadeformulier naar schade@hiltermannlease.nl.

Is de auto ook in het buitenland verzekerd?

Uw lease-auto is verzekerd in de landen die vermeld worden op de groene kaart. U bent verzekerd voor pechhulp als u heeft gekozen voor module internationale pechhulp.

Heb ik ook recht op internationale Pechhulp?

24-uurs Pechhulp in Nederland via Eurocross Assistance is inbegrepen in het vaste lage maandbedrag van Yourlease privé lease. Heeft u gekozen voor de module internationale pechhulp dan geniet u ook van 24/7 pechhulp in het buitenland. Raadpleeg de ‘Berijdersinstructies’.

Heb ik een eigen bijdrage bij schade?

Net als bij de meeste autoverzekeringen geldt er ook bij Yourlease privé lease een eigen bijdrage. Deze bedraagt per schadegeval € 295,-  (indien de bestuurder jonger is dan 24 jaar, bedraagt de eigen bijdrage € 395,- per schadegeval.)

Bij de bestelwagens is het eigen risico per schadegeval €750,-
Wat gebeurt er bij total loss?

Bij een total loss wordt het contract beëindigd.

Hoe zit het met mijn no-claim?

De vermelde vanaf prijzen van onze private lease-auto’s zijn gebaseerd op 8 schadevrije jaren. Voldoet u daar niet aan, dan geldt een ander tarief. Rijdt u schadevrij tijdens het Yourlease-contract, dan draagt dit bij aan de no-claim als u na de contractperiode weer zelf een autoverzekering zou afsluiten.

Wat is OVI en SVI ?

Standaard is er een ongevallenverzekering inzittenden (OIV) inbegrepen. Dit betekent dat naast de bestuurder ook de inzittenden verzekerd zijn bij overlijden of blijvende invaliditeit. Er wordt in dit geval een vast bedrag uitgekeerd en wordt er niet gekeken naar de daadwerkelijk geleden schade.

Een schadeverzekering inzittenden (SVI) vergoedt de daadwerkelijke geleden schade na een ongeval. Dit betekent dat ook alle spullen van de bestuurders en inzittenden zijn verzekerd, maar bijvoorbeeld ook de schade van het niet meer kunnen werken of kosten voor een huishoudelijke hulp. Bij letsel wordt er maximaal €7.500.000 uitgekeerd en bij materiële schade maximaal €2.500.000.

Staat je vraag er niet tussen?

Neem dan contact met ons op via 035 – 603 99 88 of mail je vraag naar info@yourlease.nl onze adviseurs beantwoorden graag je vraag en helpen je verder met de beste keuze voor jou Yourlease auto!