SEPP-regeling voor (occasion) privatelease

Yourlease subsidie regeling gebruikte auto’s

Profiteer van voordelig private leasen van elektrische auto’s

Om eletrische rijden toegankelijker voor iedereen te maken kun je sinds juni 2020 aanspraak maken op een subside potje. Er zijn vier potjes: nieuwe elektrische auto’s, occasions, nieuwe private lease elektrische auto’s en occasions private lease auto’s. Op de website van het RVO kun je kijken of er nog voor dit jaar subsidie kunt aanvragen.  Je komt eenmalig in aanmerking voor de subsidie wanneer de auto aan een aantal voorwaarden voldoet:

• De auto moet 100% elektrische zijn met een actieradius van minstens 120 km.
• De cataloguswaarde mag niet lager zijn als 12.000 euro en niet hoger dan 45.000 euro
• De elektrische auto moet als elektrische auto geproduceerd zijn

Yourlease biedt diverse auto’s aan voor de lease. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Peugeot e-208, de Opel Corsa-e en de Nissan Leaf. Je denkt misschien, dit zijn nieuwe auto’s en dit potje is leeg. Maar dat werkt even anders.

Wanneer is er sprake van een nieuwe personenauto?

Personenauto waarvan – volgens de vermelding in het kentekenregister RDW – gelijk zijn:
• De datum eerste toelating;
• De datum eerste tenaamstelling én;
• De datum waarop de personenauto voor het eerst op kenteken is geregistreerd.
Wanneer een leasebedrijf de auto al geregistreerd heeft of een andere vorm van voorregistratie heeft gehad, dan wijkt de datum van de tenaamstelling van de naam van klant af van de datum van de eerste toelating en/of eerste inschrijving van de personenauto in het kentekenregister. Deze auto wordt dan voor de SEPP-regeling niet gezien als nieuw maar als gebruikt, ongeacht de kilometerstand van de auto. Hierdoor zijn ook onze nieuwe auto’s in de ogen van het RVO een occasion.

Wanneer je een van deze auto’s kiest stellen we een leasecontract voor je op, wanneer je hiermee akkoord gaat kun je in aanmerking komen voor de subsidieregeling t.w.v. 2.000 euro.

Belangrijk: Je dient binnen 60 dagen na het ondertekenen van je leaseovereenkomst de aanvraag in gang zetten, je bent hier zelf verantwoordelijk voor.

Begin direct je aanvraag 

Zorg dat je alle informatie hebt wanneer je de aanvraag start.

Wanneer je bij ons een elektrische auto leaset zullen wij voor je de benodigde informatie over de auto verzamelen die je nodig hebt voor de aanvraag, zoals de catalogusprijs, de datum van de eerste toelating, het kenteken, het merk en model. De meeste informatie zal je terug kunnen vinden in het afgesloten lease contract, maar wanneer je twijfelt kun je altijd even contact opnemen.  Ook zullen wij een ten naamstelling voor je klaar maken. Dit betekent dat de auto wel op je naam staat maar wij blijven eigenaar.

Wanneer je de aanvraag afgerond hebt zal je per post op de hoogte gesteld worden van de beslissing die het RVO genomen heeft. Dit kan zo’n 4 weken duren.
Als het RVO-akkoord is zal maandelijks verspreid over 4 jaar de subsidie gestort worden, hiervoor moet de auto 4 jaar op jouw naam blijven staan en mag je het contract dus niet eerder stoppen.

Wanneer wordt de subsidie uitbetaald?

  • Wanneer je de brief ‘subsidieverlening’ ontvangen hebt van het RVO
  • Wanneer de auto geleverd is en het kenteken bij de RDW op de naam van de subsidie ontvanger gezet is
  • Je hebt het kenteken en je IBAN doorgegeven via het online loket van het RVO, dit kan tot 18 maanden na de subsidieverlening.
  • De elektrische auto moet voldoen aan de voorwaarden
  • Je hebt van het RVO het besluit van vastelling ontvangen
  • Je ontvangt het volledige subiside bedrag op je bankrekening

Wil je aanspraak maken op de subsidie voor de nieuwe elektrische leaseauto’s?

Helaas is dit potje leeg, je kunt wel de aanvraag al indienen gezien er in 2021 ook weer een potje schijnt te komen. Echter moet je dan wel al een leasecontract ondertekend hebben. Als je dit jaar een nieuwe elektrische auto wilt leasen en je vraagt de SEPP-regeling aan dan krijg je volgend jaar in 1 maand de voorgaande maandelijkse termijnen uitbetaald. Voor meer informatie hierover willen we je graag doorverwijzen naar:

Subsidie voor nieuwe elektrische lease auto’s . 

Tot slot

De geleasete auto moet ononderbroken 4 jaar op de naam van de susbisdieontvanger blijven staan. De RVO zal dit periodiek controleren bij de RWD. Stop je eerder met leasen, dan stopt ook de maandelijkse betaling. Bewaar dan ook alle documenten die je aangerijkt krijgt van de leasemaatschappij, je moet dit kunnen aanleveren wanneer het RVO hierom vraagt.

Wanneer je, je oog hebt laten vallen op een nieuwe elektrische auto, neem dan contact met onze verkopers op, zij helpen je graag verder.

Ga jij ook elektrisch rijden ? Bekijk dan ons huidige elektrische private lease aanbod Naar de voorraad

Bron : RVO