Wat is het verschil tussen een hybrid en een elektrische auto?

Wanneer je de planeet een groen hart toedraagt wil je ook dat je auto ook zo milieuvriendelijk mogelijk is. Daarom kiezen veel mensen voor een elektrische of een hybrid auto. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen deze drie. Wij leggen het je uit.

Fiat 500 Pop HybridKies voor een milde hybrid auto

Op papier is een hybrid auto een auto met twee verschillende energie-omzetters, nu blijkt dat dit in de praktijk niet altijd ‘groen’ is. Wanneer je een groen hybrid auto wil rijden dan moet deze naast een verbrandingsmotor ook een elektrische motor hebben en een accu. De verbrandingsmotor laadt tijdens het rijden de accu op, hierdoor hoef je deze auto nooit aan een laadpaal te zetten. Dit wordt ook wel een milde hybrid genoemd. Deze auto kan nooit alleen elektrisch rijden.

Kies voor een elektrische autoskoda citigo elektrisch private lease 1

Een elektrische auto is een auto zonder verbrandingsmotor. Deze heeft dus helemaal geen uitlaatgassen waardoor hij extra groen is voor het milieu. De auto moet wel opgeladen worden, dit kan gedaan worden bij een laadpunt. Gemiddeld duurt het ongeveer twee uur tot dat een auto opgeladen is, dit is natuurlijk wel afhankelijk van het soort auto. Langs de snelweg vind je vaak snel laders waar de auto al binnen een snelle lunch voor 80% geladen is. Het laden is in het begin voor de meeste gebruikers wel even wennen, maar aan boord van een elektrische auto zit vaak een boord computer die aangeeft hoever hij nog kan voordat de accu leeg is en waar je het beste kunt laden.

Hyundai KONA Hybrid yourleaseOf kies voor een full-hybrid

Dan heb je ook nog de plug-in hybrid. Deze auto wordt ook wel de full-hybrid genoemd. Deze auto is te vergelijken met de “milde” hybrid maar deze auto heeft een grotere accu, hierdoor kun je hem wel aan een laadpaal opladen. En deze auto kan ook een stuk met een bepaalde afstand volledig elektrisch rijden.

 

 

 

Welke vorm van het nieuwe rijden kies jij? Bij Yourlease hebben we standaard diverse hybrid en elektrische auto’s op voorraad. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor het private leasen van een elektrische auto. Een volledige elektrische auto private lease je al voor 339,- all-in per maand. Een hybrid auto private lease je al vanaf 236,-

Ben jij opzoek naar een hybrid of een elektrische auto private lease?

Bij vragen over hybrid of elektrische auto’s kun je altijd onze specialisten raadplegen, zij helpen je graag verder met het maken van de juiste keuze.