FAQ

Veel gestelde vragen

De meeste antwoorden kunt u al vinden in ons berijdersinstructie boekje. Staat je vraag er niet tussen ? Neem dan gerust contact met ons op.

Home » FAQ
Ik heb vragen over mijn factuur of ik begrijp deze niet.

Wij bij Yourlease willen je zo goed mogelijk helpen, heb je vragen over je factuur? Neem dan contact met ons op via 085 – 0481 687 of via administratie@yourlease.nl wij beantwoorden je vragen en lossen samen eventuele vragen op.

Wat gebeurt er tijdens de acceptatie ronde?

Tijdens de acceptatie ronde gaat onze partner EDR Credit Services kijken of je kredietwaardig bent, dit concluderen zij via de door jou aangeleverde documenten, Indien blijkt dat het risico te hoog is zijn wij genoodzaakt de aanvraag af te keuren.

Wat gebeurt er wanneer ik mijn factuur niet kan betalen?

Wij raden je dan aan om contact op te nemen met onze debiteurenbeheer, zij zijn te bereiken via de mail: yourlease@hiltermannlease.nl of er kan gebeld worden naar 088-544 39 00

Hoe kan de prijs bij Yourlease zo laag zijn?

Yourlease B.V. koopt nieuwe en jong gebruikte auto’s rechtstreeks en grootschalig in. Als klant van Yourlease privé lease profiteert u direct van dit volumevoordeel en betaalt u een vast laag all-in maandbedrag. Auto’s zijn standaard voorzien van reclame op de zijkanten en achterzijde. Wilt u dit niet, dan geldt een opslag van € 10,- per maand.

Kan ik mijn aanvraag annuleren?

Ja, je kunt je aanvraag annuleren tot 24 uur voor de aflevering.

Moet ik de auto met volle tank inleveren?
Nee, dat is niet nodig.
Kan ik ook voor een korte periode leasen?

Anderen noemen het wellicht shortlease. Hoe dan ook: bij Yourlease kan je een zakelijk leasecontract voor een auto afsluiten vanaf 6 maanden tot maximaal 60 maanden. Bij een looptijd van 60 maanden heb je het meeste voordeel.

Betaal ik als MKB-er/ZZP-er bijtelling?

Ja, wanneer u als MBK-er of ZZP-er ervoor kiest om prive te leasen betaald u wel bijtelling. Welke lease vorm het beste bij u past kunt u het beste contact opnemen met uw accountant of met de belasting dienst.

Kan ik als ondernemer de BTW verrekenen?

Dit kan alleen als de overeenkomst voor de lease-auto wordt afgesloten op naam van de zaak. Zakelijk gereden kilometers kunnen bij de Belastingdienst worden gedeclareerd.

Zijn brandstofkosten bij de leaseprijs inbegrepen?

Bij Private Lease zijn alle kosten, met uitzondering van de brandstof, inbegrepen. Wij hebben de auto bij aflevering alvast €40,- brandstof gegeven zodat je direct de weg op kan. Hier ontvangt je een factuur van en dit wordt bij de eerste incasso van je rekening afgeschreven.

Moet ik wegenbelasting betalen?

Nee, wanneer je leaset betaal je geen wegenbelasting

Wanneer kan ik een (nieuwe) auto uitzoeken?

Ben je nieuw bij Yourlease? Dan kun je altijd langskomen in onze showroom in Soest. Ben je al klant bij Yourlease, dan kun je aan het einde van je huidige leasecontract gaan kijken naar een nieuwe lease deal.

Moet ik zelf het onderhoud doen?

Het is verstandig elk jaar onderhoud aan de auto te laten voeren. Hiervoor mag u een afspraak maken met Auto Smeeing Soest B.V. of met een erkende BOVAG-vak garage bij u in de buurt. Voor extern onderhoud betaald u een toeslag van €4,50 per maand.

Heb ik toestemming nodig voor een onderhoudsbeurt of reparatie?

Nee, u heeft geen toestemming nodig. Alleen als u onderhoud extern wilt laten uitvoeren terwijl u dit niet in het contract heeft staan.

Mag ik zelf een garage uitzoeken?

Als u gekozen heeft voor de optie ‘Haal- en brengservice thuis’, dan halen wij de auto bij u thuis op en brengen deze na het uitgevoerde onderhoud vervolgens weer bij u thuis. U hoeft dus zelf geen garage uit te zoeken.

Levering

Komen jullie de Yourlease auto bij mij thuis afleveren?

Nee, de auto kun je 7 dagen in de week ophalen bij Auto Smeeing Soest B.V.

Wat wordt bedoeld met ‘uit voorraad kiezen’?

Anders dan bij de meeste andere privé leasemaatschappijen en dealerbedrijven kunt u bij Yourlease privé-lease kiezen uit een groot aantal scherp geprijsde automerken, modellen en uitvoeringen. Vrijwel dagelijks wordt het aanbod van Yourlease privé lease geactualiseerd en vermeld op de website.

Hoe meld ik schade?

Voor schade kunt u een mail sturen naar schade@hiltermannlease.nl of bellen met 088-554 3900

Wat gebeurt er bij total loss?

Bij een total loss wordt het contract beëindigd.

Wat moet ik doen bij diefstal?

Bij diefstal dien u een melding te doen bij de politie en een mail te sturen naar schade@hiltermannlease.nl

Wat zit er standaard in een Yourlease contract?

Standaard in jouw Yourlease contract zit de looptijd, aantal kilometers per jaar en het vast maandbedrag.

Wat te doen bij overlijden?

Het contract wordt beëindigd wanneer er een overlijdensakte ingediend wordt.

Is het contract overdraagbaar?

Ja, dat is mogelijk. De andere klant moet dan ook gecontroleerd worden door het EDR. De kosten voor het contract overnamen zijn €495,- excl. BTW

Overige vragen

Hoe kan ik een halve maandtermijn verdienen?

Heel gemakkelijk: door het aanbrengen van een Yourlease privé lease autorijder krijg je eenmalig een halve maandtermijn cadeau. Natuurlijk kun je een onbeperkt aantal Yourlease-rijders bij ons aanbrengen en dus telkens een halve maandtermijn verdienen.

Wat biedt de Yourlease Store in Soest?

Onze unieke winkel in Soest bied je alles rondom private lease. Je loopt er, zonder afspraak, gewoon binnen, zoekt een leuke en scherp geprijsde auto uit, maakt een vrijblijvende proefrit en we regelen de private lease per direct voor je. Je kunt na financiële acceptatie binnen 48 uur wegrijden in jouw Yourlease auto.

Waarom heeft Yourlease niet het private lease keurmerk?

Yourlease is een relatief jong bedrijf. Wij zijn constant bezig met het verbeteren van onze dienstverlening en daar hoort natuurlijk ook het Private lease Keurmerk bij. Wij verwachten deze uiterlijk januari 2022 te hebben.

Is je vraag niet beantwoord?

Neem dan contact met ons op via 035 – 603 99 88 of mail je vraag naar info@yourlease.nl onze adviseurs beantwoorden graag je vraag en helpen je verder met de beste keuze voor jou Yourlease auto!