FAQ

banner alkgemeen
Home » FAQ

Veelgestelde vragen

De meeste antwoorden kunt u al vinden in ons berijdersinstructie boekje. Staat je vraag er niet tussen ? Neem dan gerust contact met ons op.

Leasevoorwaarden

Mag ik als beginnend bestuurder een auto leasen?

Ja, dat is mogelijk, mits de goedkeuring van EDR er is.

Gelden er leeftijdsgrenzen voor het leasen van een auto?

Anders dan bij de meeste andere leasemaatschappijen zijn bij Yourlease rijders welkom in de leeftijd van 18 t/m 79 jaar.

Kan ik als student of gedetacheerde een auto leasen?

Je wordt getoetst door onze partner EDR. Bij Akkoord wordt er gekeken naar wat de mogelijkheden zijn.

Kan ik met een BKR-registratie een auto leasen?

Nee, dit is helaas niet mogelijk

Ik leef van een uitkering, kan ik een auto leasen?

Het EDR zal dit voor jou en ons toetsen.

Voorafgaand aan leasen

Wat zijn de voorwaarden voor laagste prijsgarantie?

Bij de laagste prijsgarantie voor leaseprijzen op auto’s bij Yourlease gelden enkele spelregels:

 • alleen geldig bij actuele producten (demo-producten zijn uitgezonderd).
 • alleen geldig bij vergelijkbare looptijd/kilometerbundel
 • product bij concurrent moet precies hetzelfde zijn (zelfde uitvoering, bouwjaar en vergelijkbare kilometerstand).
 • product bij concurrent moet, net als bij ons, direct uit voorraad leverbaar zijn.
 • prijs bij concurrent mag geen prijs met een ‘combinatiekorting’ zijn.
 • betreffende leaseprijs van de concurrent moet door ons direct en onmiskenbaar gecontroleerd kunnen worden, onder meer aan de hand van een offerte van de concurrent.
Wanneer kan ik een (nieuwe) auto uitzoeken?

Ben je nieuw bij Yourlease? Dan kun je altijd langskomen in onze showroom in Soest. Ben je al klant bij Yourlease, dan kun je aan het einde van je huidige leasecontract gaan kijken naar een nieuwe lease deal.

Wat wordt bedoeld met ‘uit voorraad kiezen’?

Anders dan bij de meeste andere privé leasemaatschappijen en dealerbedrijven kun je bij Yourlease kiezen uit een groot aantal scherp geprijsde automerken, modellen en uitvoeringen. Deze auto’s hebben wij direct op voorraad staan, wat betekent dat jij (na een proefrit) binnen 48 uur in jouw gewenste auto kan rijden. Vrijwel dagelijks wordt het aanbod van Yourlease privé lease geactualiseerd en vermeld op de website.

Komen jullie de Yourlease auto bij mij thuis afleveren?

Nee, je kunt de auto 7 dagen in de week ophalen bij Auto Smeeing Soest B.V.

Zijn brandstofkosten bij de leaseprijs inbegrepen?

Bij Private Lease zijn alle kosten, met uitzondering van de brandstof, inbegrepen. Wij hebben de auto bij aflevering alvast €40,- brandstof gegeven zodat je direct de weg op kan. Hier ontvangt je een factuur van en dit wordt bij de eerste incasso van je rekening afgeschreven.

Lease je een elektrische auto dan krijg hebben wij de accu alvast voor je volgeladen.

Mag ik anderen in mijn Yourlease-auto laten rijden?

Je mag anderen in jouw auto laten rijden, maar dit is niet in elke situatie aan te raden. Als contractant ben je zelf verzekerd, als jouw partner rijdt is hij/zij ook verzekerd. Wanneer iemand anders in uw Yourlease auto schade rijdt, kan dit op jou verhaalt worden. Het kan dus zeker, maar wel met enig risico.

Kan ik binnen 48 uur rijden?

Na financiële acceptatie via onze partner EDR Credit Services kun je binnen 48 uur met jouw Yourlease auto rijden.

Moet ik wegenbelasting betalen?

Nee, wanneer je leaset betaal je geen wegenbelasting

Op wiens naam staat het kenteken van de auto?

Het kentekenbewijs van de lease-auto staat op naam van de berijder, de auto zelf is eigendom van Yourlease B.V. Eventuele verkeersboetes ontvang je rechtstreeks en dien je zelf te betalen aan het CJIB.

Leasen of financieren?

Met de all-in private lease formule van Yourlease lease je de auto voor een vooraf bepaalde looptijd, je wordt geen eigenaar. Maar all-in is wel echt all-in, je hoeft zelf alleen nog maar te tanken of te laden.

Bij financieren betaal je de auto af en word hij uiteindelijk jouw eigendom. Verder betaal je gewoon zelf voor onderhoud en reparaties. Interesse? Kijk dan snel op de website van ons partnerbedrijf, Auto Smeeing.

Kan ik mijn aanvraag annuleren?

Ja, je kunt je aanvraag annuleren tot 24 uur voor de aflevering.

Kan ik mijn huidige auto aan jullie verkopen?

Bij verkoop van jouw huidige auto voorafgaand aan het aangaan van een Yourlease contract krijg je altijd gegarandeerd een hogere prijs dan bij de bekende grote auto-inkoopbedrijven. Het verkoopbedrag storten wij na verkoop direct op jouw bankrekening of kun je (deels) gebruiken als ‘aanbetaling’/ eerste aflossing.

Zakelijk leasen

Betaal ik als MKB-er/ZZP-er bijtelling?

Ja, wanneer je als MBK-er of ZZP-er ervoor kiest om privé te leasen, betaal je wel bijtelling. Voor welke lease-vorm het beste bij je past kun je het beste contact opnemen met jouw accountant of met de belasting dienst.

Kan ik ook voor een korte periode leasen?

Anderen noemen het wellicht shortlease. Hoe dan ook: bij Yourlease kun je een zakelijk leasecontract voor een auto afsluiten vanaf 12 maanden tot maximaal 72 maanden. Bij de langste looptijd betaal je logischerwijs het minste. Bij de kortere looptijden ben je heel flexibel: Je mag na afloop de auto inleveren, maar blijkt dat je langer wilt blijven rijden, dan is dat ook geen probleem.

Kan ik als ondernemer de BTW verrekenen?

Dit kan alleen als de overeenkomst voor de lease-auto wordt afgesloten op naam van de zaak. Zakelijk gereden kilometers kunnen bij de Belastingdienst worden gedeclareerd.

Zijn de bedragen op de website exclusief BTW?

Nee, alle vermelde bedragen zijn inclusief BTW, tenzij anders aangegeven. Voor de, voor jou waarschijnlijk voordeligere leaseprijs, raden we je aan contact met ons op de nemen.

Financieel

Ik heb vragen over mijn factuur of ik begrijp deze niet.

Wij bij Yourlease willen je zo goed mogelijk helpen, heb je vragen over je factuur? Neem dan contact met ons op via 035 – 603 99 88 (kies voor optie 2 administratie) of mail naar administratie@yourlease.nl. Wij beantwoorden je vragen en lossen samen eventuele vragen op.

Wat gebeurt er wanneer ik mijn factuur niet kan betalen?

Wij raden je dan aan om contact op te nemen met onze debiteurenbeheer, zij zijn te bereiken via de mail: yourlease@hiltermannlease.nl of er kan gebeld worden naar 088-544 39 00

Wat gebeurt er tijdens de acceptatie ronde?

Tijdens de acceptatie ronde gaat onze partner EDR Credit Services kijken of je kredietwaardig bent, dit concluderen zij via de door jou aangeleverde documenten, Indien blijkt dat het risico te hoog is zijn wij genoodzaakt de aanvraag af te keuren.

Welke gegevens zijn er nodig om mijn kredietwaardigheid vast te stellen
 • Kopie van legitimatie voor- en achterkant
 • Bankafschrift met salarisbijschrijving
 • Bankafschrift met de afschrijving van huur of hypotheek
 • Kopie van de laatste twee loonstroken
 • Kopie bankpas voor- en achterkant
 • Bevestiging schadevrije jaren (op te vragen bij uw verzekeringsmaatschappij)
Hoe lever ik mijn documenten aan?

Je levert je documenten aan via een link die je van de EDR toegestuurd krijgt.

Ik heb vragen over de EDR toetsing, waar moet ik dan zijn?

Omdat wij niet in het EDR systeem kunnen is het handig om rechtstreeks naar het nummer van EDR te bellen. Zij kunnen je dan verder helpen. Bel naar +31 (0)70 452 5310 (Afdeling Informatie inzake Lease)

Moet ik bijbetalen voor meer kilometers?

Ja, je betaalt extra voor meer kilometers. Jouw bundel kan gedurende de gehele looptijd worden verhoogd. Deze verhoging geldt altijd met terugwerkende kracht vanaf het moment dat je in het voertuig bent gaan rijden. Je krijgt dan eenmalig het verschil tussen het oude en nieuwe leasetarief verrekend voor de maanden welke reeds gefactureerd zijn. Daarna wordt vanaf dan het nieuwe leasetarief aan jou gefactureerd. Vraag hier een verhoging van jouw kilometers aan.

Krijg ik geld terug bij minder gereden kilometers?

Heb jij minder kilometers gereden dan in jouw contract staat? Dan heb jij recht op kilometerteruggave. Je ontvangt 0,03 per minder gereden kilometer als je meer dan 7.500 kilometer per jaar rijdt. bij oudere contracten kunnen andere voorwaarden gelden.

Hoe kan ik een halve maandtermijn verdienen?

Heel gemakkelijk: door het aanbrengen van een Yourlease privé lease autorijder krijg je eenmalig een halve maandtermijn cadeau. Natuurlijk kun je een onbeperkt aantal Yourlease-rijders bij ons aanbrengen en dus telkens een halve maandtermijn verdienen.

Moet / kan ik een aanbetaling doen?

Bij Yourlease betaal je in sommige gevallen een aanbetaling. Dit zal je vooral veel zien bij onze ‘friendjes’. Je betaalt dan voor flexibiteit en kunt daarmee jouw auto na 12 of 24 maanden zonder opgaaf van reden opzeggen. Wil jij dit niet? Dan lease je gewoon een vaste periode.

Tijdens de loop van je contract kun je geen extra aanbetalingen doen.

Hoe en waar betaal ik de eventuele aanbetaling?

De aanbetaling wordt op de dag van ophalen gepind in de Pub van Auto Smeeing Soest B.V.

Hoe kan de prijs bij Yourlease zo laag zijn?

Yourlease B.V. koopt nieuwe en jong gebruikte auto’s rechtstreeks en grootschalig in. Als klant van Yourlease privé lease profiteert u direct van dit volumevoordeel en betaalt u een vast laag all-in maandbedrag. Auto’s zijn standaard voorzien van reclame op de zijkanten en achterzijde. Wilt u dit niet, dan geldt een opslag van € 10,- per maand.

Wanneer wordt de eerste termijn verrekend?

De eerste termijn wordt altijd een week na aflevering geïncasseerd.

Is het maandbedrag vast over de hele periode?
Ja, behalve:
 • Als er meer kilometers wordt gereden dan in het contract staat of is afgesproken, geldt een meerprijs per kilometer. Bij minder gereden kilometers krijg je een deel terug. Je kunt tussentijds je kilometerbundel altijd wijzigen.
 • Eventuele verhogingen als gevolg van overheidsbeslissingen of verzekeringen zijn niet inbegrepen in het vaste maandbedrag.
Waarom wijkt mijn eerste factuur af?

Binnen een week krijg je de eerste factuur. Deze kan hoger, of lager uitvallen dan het afgesproken maandtarief.

 • Heb je de auto aan het begin van de maand opgehaald? Dan wordt er nog een deel van de maand afgeschreven en valt de factuur lager uit.
 • Heb je de auto aan het eind van de maand opgehaald? Dan wordt de eerstvolgende maand, plus een aantal dagen van de eerste maand afgeschreven en valt de factuur hoger uit.
 • Bij Private Lease zijn alle kosten, met uitzondering van de brandstof, inbegrepen. Wij hebben de auto vast €40,- brandstof gegeven zodat je direct de weg op kan. Ook hier ontvang je een factuur van en dit wordt bij de eerste incasso van je rekening afgeschreven

Onderhoud, schade en verzekering

Wat moet ik doen bij pech onderweg?

Wanneer jij niet meer verder kunt rijden door schade, een uitgevallen motor of iets anders dan bel je naar 088 – 554 39 87.

* U geniet internationale pechhulp als u voor deze module heeft gekozen bij het afsluiten van de overeenkomst.
Heb ik ook in het buitenland recht op pechhulp?

24-uurs Pechhulp in Nederland via Eurocross Assistance is inbegrepen in het vaste lage maandbedrag van Yourlease privé lease. Heeft u gekozen voor de module internationale pechhulp dan geniet u ook van 24/7 pechhulp in het buitenland. Raadpleeg de ‘Berijdersinstructies’.

Hoe meld ik schade?

Bij schade kun je een mail sturen naar onze partner via schade@hiltermannlease.nl of bellen met 088-55 43 880. Vervolgens stuur je binnen 24 uur een op de voor- én achterzijde volledig ingevuld en ondertekend schadeformulier naar Yourlease.

In geval van ruitschade (o.a. ster of put) dien je zo snel mogelijk contact op te nemen met 088 – 554 39 97

Krijg ik vervangend vervoer bij onderhoud of schade?

Ja, je krijgt vervangend vervoer mee.

Heb ik een eigen risico bij schade?

Net als bij de meeste autoverzekeringen geldt er ook bij Yourlease privé lease een eigen bijdrage. Deze bedraagt per schadegeval € 295,-  (indien de bestuurder jonger is dan 24 jaar, bedraagt de eigen bijdrage € 395,- per schadegeval.)

Bij de bestelwagens is het eigen risico per schadegeval €750,-
Moet ik zelf het onderhoud doen?

Onderhoud aan de auto moet volgens de vaste intervallen worden uitgevoerd (zie ook het afsprakenkaartje in de auto). Je bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig maken van een onderhoudsafspraak. Hiervoor mag je een afspraak maken met Auto Smeeing Soest B.V.
Klik hier om een afspraak in te plannen.

Heb jij bij het afsluiten van je contract gekozen voor haal- en brengservice? Dan halen en brengen we je auto bij je thuis.

Heb jij extern onderhoud in je contract erbij zitten? Dan kun je jouw onderhoud door elke erkende BOVAG-garage laten uitvoeren.

Heb ik toestemming nodig voor een onderhoudsbeurt of reparatie?

Nee, u heeft geen toestemming nodig. Alleen als u onderhoud extern wilt laten uitvoeren terwijl u dit niet in het contract heeft staan.

Wat moet ik doen bij diefstal, vandalisme of inbraak?

In geval van vandalisme, diefstal of inbraak dien je altijd aangifte te doen bij de politie. Dit kan ook via internet. Het proces-verbaal stuur je op, samen met het volledig ingevulde schadeformulier naar schade@hiltermannlease.nl.

Is onderhoud gratis?

Zeker. Onderhoudswerkzaamheden en reparaties moeten worden uitgevoerd volgens het door de fabrikant/importeur voorgeschreven onderhoudsschema bij Yourlease.

Onderhoud elders laten plegen:
Voor een maandelijks meer prijs van € 4,50 kunt u onderhoud laten plegen bij iedere BOVAG erkende garage in Nederland. Neem vooraf wel contact op met Yourlease.
Mocht u tijdens uw looptijd erachter komen dat u toch extern onderhoud wil hebben dan is dat mogelijk. U betaalt hetzelfde bedrag als wanneer u vanaf het begin voor extern onderhoud had gekozen. Het bedrag zal met terugwerkende kracht in rekening worden gebracht.

Hoe zit het met mijn schadevrije jaren?

Bij het aanvragen van jouw gewenste leaseauto geef je aan hoeveel schadevrije jaren je al hebt. Dit word meegenomen in het leasebedrag. Rijdt u schadevrij tijdens het Yourlease-contract, dan draagt dit bij aan de no-claim als u na de contractperiode weer zelf een auto koopt en verzekert.

Wat houden de verzekeringen OVI en SVI in?

Standaard is er een ongevallenverzekering inzittenden (OIV) inbegrepen. Dit betekent dat naast de bestuurder ook de inzittenden verzekerd zijn bij overlijden of blijvende invaliditeit. Er wordt in dit geval een vast bedrag uitgekeerd en wordt er niet gekeken naar de daadwerkelijk geleden schade.

Een schadeverzekering inzittenden (SVI) vergoedt de daadwerkelijke geleden schade na een ongeval. Dit betekent dat ook alle spullen van de bestuurders en inzittenden zijn verzekerd, maar bijvoorbeeld ook de schade van het niet meer kunnen werken of kosten voor een huishoudelijke hulp. Bij letsel wordt er maximaal €7.500.000 uitgekeerd en bij materiële schade maximaal €2.500.000.

Wat gebeurt er bij total loss?

Bij een total loss wordt het contract beëindigd.

Is de auto ook in het buitenland verzekerd?

Uw lease-auto is verzekerd in de landen die vermeld worden op de groene kaart.

Mag ik zelf een garage uitzoeken?

Als u gekozen heeft voor de optie ‘Haal- en brengservice thuis’, dan halen wij de auto bij u thuis op en brengen deze na het uitgevoerde onderhoud vervolgens weer bij u thuis. U hoeft dus zelf geen garage uit te zoeken.

Heb je extern onderhoud in jouw contract zitten? Dan mag je zelf een erkende BOVAG-garage kiezen waar jij je onderhoud wilt laten uitvoeren.

(Einde) leasecontract

Ik wil mijn contract graag verlengen. Hoe doe ik dit?

Bij verlenging kun je een mail sturen naar administratie@yourlease.nl, de administratie zorgt ervoor dat er een contract aanpassing gestuurd wordt voor het verlengen.

Mijn contract loopt af en ik wil niet verlengen, moet ik actie ondernemen?

Ja, via de klantenservice pagina ‘Einde leasecontract’ kun je dit aangeven. Er zal daarna een afspraak gemaakt worden om het inleveren van de auto in te plannen.

In welke staat moet ik mijn auto aan het einde van het contract inleveren?

De auto dient schadevrij en schoon te worden ingeleverd. Bij normale gebruikssporen zijn er geen extra kosten. O.a. bij schade en blijvende rookgeur in het interieur van de lease-auto worden er kosten voor herstel/reiniging in rekening gebracht. In het berijdersboekje (‘Berijdersinstructies’) dat u ontvangt bij aflevering van de lease-auto staan de spelregels precies omschreven.

Moet ik de auto met volle tank inleveren?

Nee, dit is niet nodig.

Wat zit er standaard in een Yourlease contract?

Standaard in jouw Yourlease contract zit de looptijd, aantal kilometers per jaar en het vast maandbedrag.

Moet ik de kilometerstand doorgeven?

Voor het inleveren van de leaseauto is het handig om de kilometerstand door te geven.

kan ik mijn leaseauto kopen na afloop?

De auto kun je na de contractperiode voor een scherpe, marktconforme prijs van ons kopen.

Wat te doen bij overlijden?

Het contract wordt beëindigd wanneer er een overlijdensakte ingediend wordt.

Kan ik mijn contract voortijdig ontbinden?

Je kunt het contract vroegtijdig ontbinden. Aan de ontbinding van de overeenkomst zijn, afhankelijk van de resterende looptijd, kosten verbonden. Dit is 40% van het resterende termijn.

Wanneer jij bij het afsloten van jouw contract hebt gekozen voor het Yourlease Protectieplan, is dit anders. Met het protectie plan kun je, je contract vroegtijdig ontbinden wanneer het volgende gebeurt:

 • Verliezen van je baan met een loondienstcontract voor onbepaalde tijd.
 • Echtscheiding waardoor het besteedbare inkomen dusdanig is veranderd waardoor je niet meer kunt voldoen aan de maandelijkse betaling van je leasecontract.

Wanneer je, je contract wilt opzeggen kun je een e-mail sturen naar info@yourlease.nl. Afhankelijk van de reden hebben wij dan bewijs nodig, dit kan zijn een vaststellingsovereenkomst, beschikking van de kantonrechter, door UWV afgegeven ontslagvergunning of een echtscheidingsakte.

Het protectieplan kost 18,50 extra en kan alleen maar worden aangeboden bij het afsluiten van je leasecontract. Je kunt beroep doen op je protectieplan wanneer je 12 maanden of langer je auto leaset, hierbij komt een opzegtermijn van 3 maanden.

Is het contract overdraagbaar?

Ja, dat is mogelijk. De andere klant moet dan ook gecontroleerd worden door het EDR. De kosten voor het contract overnamen zijn €495,- excl. BTW

Overige vragen

Wat biedt de Yourlease Store in Soest?

Onze unieke winkel in Soest bied je alles rondom private lease. Je loopt er, zonder afspraak, gewoon binnen, zoekt een leuke en scherp geprijsde auto uit, maakt een vrijblijvende proefrit en we regelen de private lease per direct voor je. Je kunt na financiële acceptatie binnen 48 uur wegrijden in jouw Yourlease auto.

Waarom heeft Yourlease niet het private lease keurmerk?

Yourlease is een relatief jong bedrijf. Wij zijn constant bezig met het verbeteren van onze dienstverlening en daar hoort natuurlijk ook het Private lease Keurmerk bij. Wij verwachten deze medio 2022 te hebben.

Wij staan voor je klaar !

Patrick

Patrick Veldhuizen

035 603 99 86

djordenkopie

Djorden van Keulen

035 603 99 44

mylho Doppenberg

Mylho Doppenberg

035 603 99 87

Waarom private lease bij Yourlease?

In tegenstelling tot de meeste andere leasemaatschappijen en dealerbedrijven is het vaste lage maandelijkse all-in privéleasebedrag bij Yourlease altijd echt all-in:

Inclusief:

Onderhoud
Reparatie
Houderschapsbelasting
WA-casco-verzekering
24-uurs pechhulp

Rente, afschrijving en BTW.
Scherpe vaste maandprijs
Auto direct op voorraad
Binnen 48 uur rijden (evt. eerder)

Auto kiezen en overeenkomst direct af te sluiten in onze unieke showroom in Soest.