Onderhoud

Yourlease receptie
Home » FAQ » Onderhoud

Meestgestelde vragen over het onderhoud van een Yourlease auto

Hoe vaak moet ik onderhoud laten uitvoeren op mijn leaseauto?
Onderhoud aan een Yourlease auto moet volgens vast intervallen worden uitgevoerd. In de auto ligt een afsprakenkaartje waar je deze intervallen kunt vinden. Je bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig maken van een onderhoudsafspraak. Je maakt de afspraak via onze partner Auto Smeeing Soest B.V. Klik hier om een afspraak in te plannen. 

 

Waar moet ik mijn leaseauto brengen bij onderhoud?
Je brengt je auto bij de werkplaats van Auto Smeeing in Soest. Dit is op dezelfde locatie als de Yourlease showroom, namelijk op Koningsweg 14.

 

Mag ik het onderhoud elders laten doen?
Dit mag, mits je ‘onderhoud in de buurt’ in jouw contract heb zitten. Jij kiest dan zelf een Leaseprof garage uit waar jij je onderhoud door wilt laten uitvoeren. Je betaalt hiervoor maandelijks € 4,50 extra. Heb jij hier niet voor gekozen bij het afsluiten van je contract? Dan gaat het onderhoud altijd via onze partner Auto Smeeing Soest.

Mocht je tijdens jouw looptijd erachter komen dat je toch extern onderhoud wilt hebben dan is dat mogelijk. Je betaalt dan hetzelfde bedrag als wanneer je vanaf het begin voor extern onderhoud had gekozen. Het bedrag zal met terugwerkende kracht voor jouw totale looptijd in rekening worden gebracht.

 

Moet ik een onderhoudsbeurt zelf regelen?
Ja, jij dient zelf volgens de vaste intervallen een onderhoudsafspraak te maken. Je maakt eenvoudig een afspraak via de onderhoudspagina op Yourlease. Je brengt jouw auto op het afgesproken tijdstip bij ons, waarna wij het onderhoud zullen uitvoeren. Heb jij extern onderhoud in je contract zitten? Dan regel je het onderhoud zelf via een door jou gekozen Leaseprof garage.

 

Kunnen jullie mijn auto op komen halen voor een onderhoudsbeurt?
Over het algemeen is het de bedoeling dat je zelf de auto bij ons brengt en ophaalt. Heb jij bij het afsluiten van je contract gekozen voor haal- en brengservice? Dan halen en brengen wij je auto bij je thuis.

 

Moet ik bang zijn voor extra kosten bij een onderhoudsbeurt?
Nee, onderhoud zit bij jouw leaseprijs in. Jij betaalt dus geen extra kosten voor een normale onderhoudsbeurt.