Geef je auto een zomercheck

De zomer staat weer voor de deur! Tijd om je auto klaar te maken voor je zomerse kilometers. Maar is jouw auto eigenlijk wel klaar voor de zomer? Met deze tips maak jezelf de auto klaar voor de zomer.

De zomercheck is eigenlijk een extra check naast je APK -keuring. Zeker als je naar het buitenland gaat is het verstandig om nog even grondig naar je auto te kijken. Zo kom je niet voor onaangename situaties te staan.

Controleer je banden

Je autobanden controleren blijft het belangrijkste. Heb je, je winterbanden er alweer afgehaald? Wanneer de tempratuur boven de 7 graden komt is verstandig om je zomerbanden er weer onder te leggen. Wanneer je de banden gaat verwisselen of gaat controleren is het belangrijk om even op de volgende dingen te letten:

1. Controleer of de banden de juiste bandenspanning hebben.
2. De profieldiepte, minimaal dient het profiel 1.6 mm diep zijn maar je merkt eigenlijk al slechtere prestaties onder de 2 mm.
3. Controleer je band op haarscheurtjes of andere schade aan de zijkant en op het banden profiel.
4. Check de DOT code, dit geeft het bouwjaar van de banden aan. Sommige verzekeringsmaatschappijen verzekering namelijk niet meer na een bepaald bouwjaar.
5. Reservewiel, vergeet deze ook niet te controleren op de bovenstaande punten.

Controleer je remmen

Je remmen hebben op een langere termijn wat meer te voorduren, het is belangrijk dat je hier alert in bent en blijft. Merk je dat de remmen anders of later reageren dan is het goed om even langs de garage te gaan. Zeker als je een vakantie gepland hebt staan in de bergen.

Zijn alle vloeistoffen nog voldoende ?

Oliepeil, koelvloeistof, ruitenwisservloeistof, stuurbekrachtigingvloeistof etc. kortom alle vloeistoffen moet je even nalopen en bijvullen indien het te laag is. Zeker als je op vakantie gaat is het niet fijn als dit niet optimaal gevuld is. Het gaat niet alleen ten koste van je veiligheid maar ook van je rijcomfort.

Weet je niet zeker of er genoeg vloeistoffen in je auto zitten? Laat je auto dan controleren door een BOVAG-garage.

Ben je nog even goed zichtbaar?

Controleer je lampen. Zorg dat ze allemaal werken. Is er een kapot? Vervang ze dan direct allebei. Vaak volgt de andere lamp snel. En zeker in het buitenland is het vervelend als je de lampen tijdens je vakantie moet vervangen, want daar heeft niemand zin in.

Wil je zelf geen zomercheck doen ?

Twijfel je of je auto klaar is voor de zomer? Stuur hem dan naar je BOVAG-garage. Wist je dat het onderhoud altijd in je leasecontract zit bij Yourlease? Onze Yourlease monteurs staan graag voor je klaar voor onderhoud en eventuele reparaties. Dat is het gemak van private lease. Ben jij nog niet over op private lease? Bekijk dan hier ons voordelige private lease aanbod.