Hoe werken de flexibele ‘friendjes’ bij Yourlease?

Met het leasen van een ‘friendje’ bij Yourlease kies jij voor de meest voordelige en flexibele leaseoptie. De ‘friendjes’ zijn namelijk ex- private lease auto’s die een tweede leven krijgen. Het zijn auto’s die al wat kilometers hebben afgelegd en met een bouwjaar variërend van 2014 tot 2020. Dit betekent niet dat deze auto’s niet meer kunnen rijden. Sterker nog, Deze auto’s zijn juist extra aantrekkelijk wanneer jij op zoek bent naar een compacte en betaalbare leaseauto. Die je vervolgens ook nog eens heel flexibel kunt opzeggen! Wist je dat je aan de leaseprijs van deze auto’s kunt zien welke (flexibele) looptijd er bij deze auto hoort? In deze blog leggen we het uit. 

 

862 05

 

Wanneer de leaseprijs eindigt op een 8…


Als een leaseprijs eindigt op een 8 dan is deze auto al vanaf 1 jaar vrij opzegbaar! Het leasecontract is op basis van een vaste looptijd van 48 maanden. Wanneer je echter gaat voor het flexibele 12 maanden abonnement is de auto hierna kosteloos opzegbaar op ieder moment. Jouw maandtarief blijft hetzelfde wanneer je kiest voor deze flexibele optie! Het enige wat wij hiervoor vragen is een kleine eenmalige betaling, die je bij het ophalen van de auto kunt pinnen. Deze betaling is gebaseerd op de basis leaseprijs waarmee wij de auto geadverteerd hebben staan. De looptijd opties in het kort:

Vaste looptijd 4 jaar: Geen extra kosten
Na 2 jaar maandelijks opzegbaar: Eenmalige betaling van 1x het basis maandtarief
Na 1 jaar maandelijks opzegbaar: Eenmalige betaling van 2x het basis maandtarief

 

 

862 07

 

Wanneer de leaseprijs eindigt op een 2…

 

In sommige gevallen kan een leaseprijs ook eindigen op een 2. Dit zal doorgaans gelden op de iets oudere ‘friendjes’. Daarom hebben deze auto’s dan ook een kortere vaste looptijd, namelijk 24 maanden. Wil jij de auto nóg eerder in kunnen leveren? Dan kun je kiezen voor het 12 maanden contract. Ook hier blijft jouw maandbedrag weer hetzelfde. Je betaalt eenmalig een klein bedrag, waarmee je de flexibiliteit in 1 keer afkoopt. Kortom, bij auto’s waarbij de leaseprijs eindigt op een 2 gelden de volgende voorwaarden:

Vaste looptijd 24 maanden: Geen extra kosten
Na 1 jaar maandelijks opzegbaar: Eenmalige betaling van 2x het basis maandtarief

 

Met bovenstaande informatie hebben we geprobeerd een zo goed mogelijk beeld te geven van wat de opties en flexibele voorwaarden bij ‘friendjes’ zijn. Is er nog steeds iets niet duidelijk of wil jij weten welke opties er gelden voor een specifieke auto? Schroom niet om contact op te nemen en jouw vragen te bespreken. Of bekijk snel alle ‘friendjes’ (vanaf 188,- per maand) die wij op dit moment op voorraad hebben.