Hoe werkt Apple CarPlay of Android Auto?

Er zijn steeds meer auto’s op de markt die gebruikmaken van Apple CarPlay of Android Auto. Sterker nog, de meeste moderne auto’s maken er inmiddels gebruik van. Maar hoe werkt Apple CarPlay of Android Auto en is het geschikt voor jou? Zo integreer je jouw mobiele telefoon in jouw auto!

 

Wat is Apple CarPlay of Android Auto precies?

Met Apple CarPlay of Android Auto kun je een deel van de functionaliteiten van jouw telefoon integreren in het infotainmentsysteem van de auto. Je maakt gebruik van Apple CarPlay wanneer je een iPhone hebt, met een andere telefoon maak je gebruik van Android Auto.

Simpel uitgelegd: je ziet de belangrijkste apps op het schermpje van de auto. Denk hierbij aan muziek, bellen, sms’en, WhatsApp of Maps/Kaarten. Vanaf dat scherm kun je de apps bedienen, veel veiliger dan wanneer je jouw telefoon bedient tijdens het autorijden.

 

Installeren van Apple CarPlay of Android Auto

Gebruikmaken van dit systeem is eigenlijk kinderlijk simpel: je moet gewoon jouw telefoon inpluggen via USB zoals je dat ook doet wanneer je deze oplaadt. Afhankelijk van het systeem is het soms mogelijk om jouw telefoon draadloos te verbinden. Je krijgt een melding op je telefoon en kunt het systeem daarna met een druk op de knop installeren.

Hoe werkt Apple CarPlay of Android Auto

Geschikte auto

Let er wel op dat jouw auto geschikt moet zijn voor Apple CarPlay of Android Auto. Veel moderne auto’s bieden een mogelijkheid tot dit systeem, maar dit moet je wel aangevinkt hebben op de optielijst toen je de auto kocht. Goed nieuws: als je een auto leaset bij Yourlease staat er altijd duidelijk aangegeven of de auto beschikt over Apple CarPlay of Android Auto! Bekijk dus zeker eens ons aanbod aan leaseauto’s.

 

Achteraf inbouwen: goed idee of niet?

Het is mogelijk om Apple CarPlay of Android Auto achteraf in te laten bouwen in jouw auto. Laat je hierover zeer goed informeren, want de inbouw kan lastig zijn. Bovendien kan het installeren ervan prijzig zijn. De kans op fouten en teleurstelling kan groot zijn.

 

Auto met Apple CarPlay / Android Auto leasen

Dus…is Apple CarPlay of Android Auto iets voor jou? Dan kun je bij Yourlease terecht om zo’n auto te leasen. Veel van onze nieuwe auto’s beschikken over Apple CarPlay en Android Auto. Wil je liever een auto kopen? Dan kun je terecht op de website van onze partner Auto Smeeing.