Met je private lease auto op vakantie

Het is weer tijd voor vakantie! Gaan jullie dit jaar lekker weg met de auto? Met je private leaseauto naar Zuid-Frankrijk of rij je door naar Noord-Spanje? Ga goed voorbereid op reis, zo beleef je de meest zorgeloze kilometers.

Let op het volgende als je met je private lease auto naar het buitenland gaat

Met de auto op vakantie is natuurlijk veel handiger en levert minder stress op als bijvoorbeeld met het vliegtuig. Je hebt de tijd aan jezelf, je plant je eigen tussenstops en je kunt gemakkelijk met de bijrijder ruilen zodat jullie beide uitgerust op plaats van bestemming aankomen.

  • Gaan jullie met de caravan of wil je de vouwwagen meenemen? Vraag de leasemaatschappij of dit mag. Lease je bij ons een auto met trekhaak dan mag je de caravan er gerust achter hangen.
  • Hoeveel kilometers denk je te gaan rijden tijdens de vakantie? Indien je over de afgesproken kilometers gaat is het handig deze voor vertrek nog even te verhogen anders moet je nadien extra betalen.
  • In je leaseauto ligt ook je groene kaart, hierop staat in welke landen de auto verzekerd is. Controleer dit nog even voor vertrek. Hou er ook rekening mee dat je wellicht een land doorkruist dat niet op de groene kaart staat, dan zal je de route aan moeten passen.
  • Controleer of een het land dat je doorkruist en het bestemmingsland bepaalde eisen heeft. Zo heb je in Frankrijk bijvoorbeeld een alcoholtest nodig, deze dient altijd in de auto te liggen. In bijvoorbeeld Oostenrijk ben je verplicht om een gevarendriehoek, veiligheidshesjes voor in ieder geval de bestuurder maar wij raden deze aan voor alle inzittende en een verbandtrommel in de auto te hebben.
  • Tijdens de Corona crisis ben je ook in de meeste landen verplicht een mondkapje te dragen in openbare ruimtes, dit geldt ook voor benzinestations.
  • Loop voor dat je vertrekt je auto nog even na, controleer de bandenspanning, koel- en ruiterwisservloeistof etc. zorg dat alles gevuld is.

Wat te doen met pech in het buitenland met je lease auto?

Wanneer je deelneemt in het verkeer bestaat er een kans dat er iets gebeurt. Je auto kan kapotgaan of je kunt een ongeluk krijgen. Belangrijk is om eerst jezelf in veiligheid te stellen. Neem zo snel mogelijk contact op met je leasemaatschappij. Wanneer de auto reparatie nodig heeft zullen wij je naar een passende garage sturen. Om onnodige kosten te voorkomen is het van belang dat je geen repartie laat uitvoeren wanneer je dit niet met de leasemaatschappij besproken hebt.

Wanneer je een auto leaset van Yourlease krijg je altijd een berijdersboekje. In dit boekje staat alles wat je moet weten over je leaseauto. Zo kom je nooit voor onverwachte verrassingen te staan.