Subsidieregeling elektrische auto’s

Een van de vele voordelen van elektrisch rijden is de subsidieregeling waar je een beroep op kunt doen. Het budget voor 2022 is helaas compleet opgebruikt. Gelukkig komt er in januari 2023 weer nieuw budget vrij. Je kunt vanaf dan gewoon weer subsidie aanvragen. Gelukkig hebben wij voor die tijd nog een scherpe actie om kennis te maken met elektrisch leasen. In onderstaand blog lees je over alle voorwaarden en het aanvragen van de subsidie!

Bekijk hier direct ons elektrische aanbod >

 

De SEPP: subsidieregeling op elektrische auto’s

De regeling wordt ook wel de SEPP genoemd: Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren. Bij het kopen of private leasen van een elektrische auto kun je een bedrag ontvangen van de overheid. In 2022 kon je € 3.350,- aanvragen bij het kopen of leasen van een nieuwe auto, voor een gebruikte auto was dit € 2.000,-. In 2023 ontvang je 2.950 euro voor een nieuwe auto, terwijl het bedrag voor een gebruikte auto ongewijzigd blijft.

In het geval van koop zul je bovenstaand bedrag in een keer ontvangen op jouw rekening. Je zult de auto 3 jaar in bezit moeten hebben om de subsidie te mogen houden, anders dien je het naar rato terug te betalen. Voor leasen geldt dat je iedere maand een bedrag (nieuwe auto: € 61,46 / occasion: € 41,66) op jouw rekening zult ontvangen gedurende 48 maanden. Je zult de EV dus minimaal voor 4 jaar moeten leasen om de volledige subsidie te ontvangen. Stop je eerder met leasen of sluit je een kortere looptijd af? Dan stopt de uitbetaling van de subsidie dus eerder. Lease je langer? Dan stopt de subsidie na 48 maanden.

De subsidiepot (in 2022 maar liefst 71 miljoen euro voor nieuwe auto’s en 20,4 miljoen euro voor gebruikte auto’s) was op de helft van het jaar al leeg. Wees er daarom vooral snel bij met het aanvragen van jouw subsidie in 2023!

 

Kom ik in aanmerking?

Als je in aanmerking wilt komen voor de SEPP moet je aan een aantal eisen voldoen:

  • Jouw leaseauto moet minimaal een actieradius (= de afstand die de auto kan rijden tot hij opgeladen moet worden) hebben van 120km. Pluspunt: alle elektrische auto’s van Yourlease hebben een minimale actieradius van 120km!
  • De oorspronkelijke nieuwprijs (ook wel catalogusprijs genoemd) is niet lager dan 12.000,- of hoger dan 45.000,- euro.
  • De auto is als een elektrische auto geproduceerd, dus niet omgebouwd naar een elektrische auto.
  • Om erachter te komen of jouw auto geschikt is, kun je de autolijst van de RVO bekijken.

Aanvragen

Je kunt pas beroep doen op de SEPP wanneer je een leaseovereenkomst ontvangen hebt of wanneer je een auto gekocht hebt. De subsidie aanvragen doe je met jouw DigiD op de site van het RVO. Aanvragen is weer mogelijk vanaf 1 januari 2023.

 

* Yourlease is niet aansprakelijk wanneer je te laat bent met de aanvraag en de subsidie daarom niet toereikend is