Tweedehands auto leasen aan te raden?

Home » Tweedehands auto leasen aan te raden?

Tweedehands auto leasen aan te raden?

Je kunt een auto kopen maar er natuurlijk ook voor kiezen om een auto te privé leasen. Tegenwoordig is er een enorm aanbod op het gebied van privé-lease oftewel private lease. In navolging van o.a. Amerika kiezen steeds meer automobilisten in Nederland er voor om een auto niet te kopen maar deze te prive leasen. De belangrijkste reden hiervoor is dat men bij privé lease verzekerd is van vaste maandelijkse kosten zonder dat er een vaak nogal hoog bedrag voor de aanschaf betaald moet worden waarbij er ook geen kosten voor onderhoud en reparatie zijn. Eerst kon je alleen gloednieuwe auto’s privé leasen, tegenwoordig zijn er tal van leasemaatschappijen met een uitgebreide keuze op het gebied van tweedehands auto leasen. Is tweedehands auto leasen aan te raden?

Nieuwe of tweedehands auto leasen?

Een tweedehands auto leasen heeft nogal wat voordelen vergeleken met de private lease van een nieuwe auto. Maar er zijn ook nadelen te bedenken. Laten weer eerst kort ingaan op het belangrijkste voordeel bij tweedehands auto leasen.

Prijsvoordeel tweedehands auto leasen

Het belangrijkste voordeel van tweedehands auto leasen is logisch: een lagere maandprijs. Bij het leasen van een tweedehands auto kies je voor een auto die niet volledig nieuw is maar al een aantal kilometers heeft gereden. Omdat de lease-auto niet nieuw is, is de maandprijs bij tweedehands auto leasen lager. Vanwege het prijsvoordeel, dat uiteraard elke maand terugkomt, kiezen steeds meer automobilisten er voor om af te zien van het leasen van een nieuwe auto en gaan ze in plaats daarvan een tweedehands auto leasen.

Overige voordelen tweedehands auto leasen?

De lagere maandprijs is dus een belangrijke reden waarom er gekozen wordt voor tweedehands auto leasen. Misschien zijn meer redenen om te kiezen voor tweedehands auto leasen. Gebleken is dat er niet meer redenen zijn: men kiest voor tweedehands auto leasen uitsluitend en alleen vanwege de lagere prijs.

Ouder of nieuwer model tweedehands auto leasen?

Kies je voor tweedehands auto leasen, dan kun je kiezen voor het laatste model. Vind je dat niet echt belangrijk, kijk dan eens naar een wat ouder model waarbij de lease-auto een aantal kilometers op de teller heeft. Onnodig te zeggen dat de maandelijkse lease prijs bij het wat oudere model met meer kilometers op de teller lager is dan het nieuwe model met eenzelfde aantal kilometers. Kortom, tweede hands auto leasen is zeker aan te raden als je bereid bent om daar een beetje voor in te leveren. Wat betreft kosten voor onderhoud of een verhoogde kans op reparaties hoef je je natuurlijk geen zorgen te maken: die zijn afgedekt in je vaste maandbedrag en worden betaald door de leasemaatschappij.

Yourlease, ruim aanbod voor tweedehands auto leasen

In de Yourlease Store Soest van privé leasespecialist Yourlease is er een ruime keuze op het gebied van all-in tweedehands auto leasen. In de showroom/winkel staan zowel het nieuwste als het voorlaatste model/uitvoering van diverse merkmodellen naast elkaar. Doordat je kunt kiezen uit diverse looptijden van de lease-overeenkomst kun je het vaste maandelijkse leasebedrag grotendeels zelf bepalen.

[rev_slider alias=”homeslider”]