Plug-in hybride auto leasen: duurzaam en fiscaal aantrekkelijk

Rijd je regelmatig lange stukken, ben je nog niet helemaal klaar voor 100% elektrisch en zie je het snelladen langs de snelweg nu niet zitten? Bekijk dan ons unieke aanbod in (occasion) plug-in hybride. Deze auto’s hebben het beste van beide werelden en daar word je blij van! Meer weten over de techniek van deze auto’s en het leasen van een plug-in hybride auto? Lees onze blog.

 

Ontdek onze ruime voorraad: Zakelijk of private leasen van een PHEV bij Yourlease

Yourlease heeft veruit de meeste ervaring als het gaat om het leasen van occasions. Zo hebben wij de grootste voorraad auto’s van Nederland welke direct leverbaar zijn. Van benzine tot elektrisch en van hybride tot plug-in hybride auto’s, bij Yourlease is het allemaal mogelijk! In deze blog omschrijven we de voordelen van het zakelijk leasen van plug-in hybride auto’s, maar weet ook dat wij iedere auto op onze website ook in een private lease vorm aanbieden. ‘’Zie ook onze andere blog over de verschillen tussen hybride auto’s.’’

Als je denkt aan het leasen van een hybride auto, dan denk je waarschijnlijk aan de voordelen die het met zich meebrengt. Lagere brandstofkosten, gemak en betrouwbaarheid zijn slechts enkele van de vele redenen waarom een hybride auto leasen zo populair is geworden. Wist je dat juist jij als zakelijke rijder maximaal kunt profiteren van die voordelen van een hybride auto? Wij als Yourlease kunnen je daar alles over vertellen en willen daarbij ook graag onze persoonlijke ervaringen met je delen.

 

Brandstofefficiëntie en milieuvriendelijkheid

Een plug-in hybride auto is een voertuig dat wordt aangedreven door zowel een benzine als elektra. Dit betekent dat je kunt genieten van de stilte en de soepele rijervaring van een elektrische auto, terwijl je ook profiteert van de betrouwbaarheid en het bereik van een conventionele brandstofauto. Uit eigen ervaring is de elektrische actieradius bij plug-in hybride auto’s gemiddeld 30 tot 70 km in de praktijk, afhankelijk per merk/model. Een van de belangrijkste voordelen van een plug-in hybride auto is de brandstofefficiëntie. Door te kunnen schakelen tussen de elektromotor en de benzinemotor, kan de auto optimaal gebruik maken van beide bronnen van energie. Dit resulteert in een aanzienlijke vermindering van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot.

Een ander voordeel van een plug-in hybride auto is de mogelijkheid om de batterij op te laden via een stopcontact. Hierdoor kun je de auto ’s nachts opladen, wanneer de elektriciteitsprijs vaak lager is, waardoor je nog meer geld kunt besparen. Bovendien zijn er steeds meer openbare laadstations beschikbaar, waardoor opladen onderweg ook steeds eenvoudiger wordt.

 

Fiscale voordelen voor ondernemers

Ondernemers in Nederland die een plug-in hybride auto leasen, kunnen profiteren van verschillende fiscale voordelen. Enkele van deze voordelen zijn:

    1. Milieu-investeringsaftrek (MIA): Ondernemers die een plug-in hybride auto full operational leasen, kunnen mogelijk in aanmerking komen voor de MIA. Dit is een fiscale regeling waarmee een deel van het investeringsbedrag in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen kan worden afgetrokken van de winst. Het exacte aftrekpercentage varieert, afhankelijk van het type en de specificaties van de auto.
    2. Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Ondernemers kunnen mogelijk ook profiteren van de KIA. Dit is een aftrekpost waarmee een percentage van het investeringsbedrag in bedrijfsmiddelen mag worden afgetrokken van de winst. Het exacte aftrekpercentage varieert afhankelijk van het investeringsbedrag en kan oplopen tot maximaal 28%.

Het is echter belangrijk op te merken dat de fiscale voordelen rondom plug-in hybride auto’s kunnen veranderen en dat de exacte voorwaarden en bedragen jaarlijks worden vastgesteld. Het is daarom verstandig om altijd de actuele regels te raadplegen of een belastingadviseur te raadplegen voor specifiek advies.

 

Duurzaam ondernemen met Yourlease

Wij zijn zelf erg voorstander van plug-in hybride auto’s met oog op de vermindering van C02-uitstoot. Wij lopen graag voorop in de duurzame transitie van fossiele brandstoffen naar groene energie en vinden dit een essentieel onderdeel van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wil jij in het kader van duurzaamheid ook werken aan een betere toekomst? Waar wacht je nog op? Bekijk direct onze voorraad plug-in hybride auto’s.