Private leasen of kopen?

Overweeg jij private leasen, maar twijfel je of een eigen auto niet voordeliger is? Dan wil je natuurlijk weten welke financieringsoptie het beste bij jouw situatie past. Maar hoe maak je die berekening? Een verkoper of adviseur in de showroom kan je adviseren, maar jij weet zelf het beste hoe jouw (toekomstige) situatie eruit ziet. Daarom proberen we je in deze blog zo goed mogelijk op weg te helpen om zelf de juiste keuze te maken. 

 

Welke auto is jouw favoriet?
Als eerste ga je natuurlijk bekijken welke auto of auto’s jouw interesse hebben en waarom. Vervolgens vraag je jezelf af: Kan ik deze auto op dit moment betalen? En kom ik daarna ook nog uit met de rest? Hou ik een buffer over? En heb ik ruimte voor eventuele onderhoudskosten en/of schades? Kun je deze vragen met ja beantwoorden? Zet dan maar een plusje bij kopen. Kan of wil je dit bedrag niet betalen? Schrab deze auto dan zeker niet gelijk van je lijstje. Bekijk eerst of er een andere optie, zoals private leasen of financieren wel in jouw plaatje past. Wie weet rij jij dan binnenkort alsnog in jouw favoriete auto. Wanneer ook dit niet toereikend is of je wilt gewoon minder geld uitgeven aan een auto dan is occasion lease misschien wat voor jou.

 

Heb jij een vast inkomen?
Een ander aspect die belangrijk is bij jouw overweging om te gaan private leasen of te kopen is jouw financiële afhankelijkheid. Heb jij bijvoorbeeld een vaste baan met een zeker inkomen? Dan wordt private lease een hele interessante optie voor jou. Waarom? Omdat je dan veel meer zekerheid hebt dat jij je maandbedrag kan blijven betalen tijdens de volledige leaseperiode, die bij Yourlease kan variëren van 3 tot 72 maanden. Je bent zo niet in 1 keer een plons geld kwijt en hoeft je daarbij ook niet druk te maken over eventuele bijkomende kosten van bijvoorbeeld onderhoud van de auto. Over het algemeen rijden private lease rijders in een nieuwere of luxer uitgevoerde auto dan ze bij kopen zouden doen.

Heb jij daarentegen geen vast inkomen of is jouw inkomen sterk afhankelijk van andere factoren? Dan is private lease wat spannender. Ook maakt dit de kans kleiner dat je door de financiële check van een leasemaatschappij komt. In dat geval kan kopen voor jou de betere optie zijn. Bij aanschaf van een auto zit je namelijk nergens meer aan vast. Je komt niet gelijk in nood wanneer er een maand wat minder binnenkomt. Al heb je natuurlijk ook bij het kopen van een auto nog steeds wel vaste lasten die maandelijks terugkomen. Daarbij is de waarde van de auto natuurlijk wel in eigen bezit, wat bij private lease niet het geval is.

Heb jij nou wel een vast inkomen, maar ben je van plan binnenkort van baan te switchen of voor jezelf te beginnen? Dan is het advies om waar mogelijk jouw leaseauto nog even uit te stellen. Heb je de auto echter binnenkort nodig? Dan moet je voor jezelf nagaan hoe je jouw toekomst voor je ziet. Heb jij er genoeg vertrouwen in dat je een leaseauto kunt blijven betalen tijdens de hele looptijd? Dan kun je alsnog voor deze optie gaan. Bespreek dit wel met de leasemaatschappij en laat je adviseren. Er vindt voorafgaand aan private leasen een financiële check plaats, maar blijf vooral ook zelf je situatie realistisch inschatten. Je zit namelijk niet te wachten op een maandelijkse rekening die je eigenlijk niet kunt betalen.

 

kopen of leasen

 

Ga je binnenkort verhuizen en een (nieuwe) hypotheeklening afsluiten?
Ben je van plan om binnenkort een (ander) huis te kopen? Dan is het goed om in je achterhoofd te houden dat een private lease auto in sommige gevallen kan gaan tegenwerken bij het verkrijgen van een hypotheek. Dit kan namelijk zorgen voor een lager te lenen bedrag of voor een hogere rente.

Gelukkig bieden wij, om mensen in deze situatie tegemoet te komen, de meest flexibele contracten aan. Zo zijn sommige auto’s al na 3 maanden helemaal vrij opzegbaar. Dit betekent dan ook dat dit geen invloed heeft op de hoogte van je hypotheek. Je gaat namelijk geen langdurige betaalverplichting aan, omdat je op ieder moment jouw contract geheel kosteloos kunt opzeggen. Ook verrekenen wij de flexibele contracten in de meeste gevallen niet in het maandtarief, maar in plaats daarvan vragen wij een eenmalige betaling. Zo hou je je maandelijkse kosten laag en ben je toch heel flexibel.

Een ander optie om jouw private leasecontract zo min mogelijk mee te laten wegen bij het verkrijgen van een hypotheek is het vroegtijdig afbetalen. Betaal een gedeelte vooruit, waardoor jouw maandtarief verlaagd wordt.

 

Probeer private lease nu al vanaf 3 maanden!
Voor degenen die nog steeds niet helemaal weten of private lease bij hun past, hebben wij een aantal hele mooie opties. Sinds kort hebben wij ‘het maandelijks opzegbare abonnement van Nederland’ geïntroduceerd. Je leaset dan de moderne en gloednieuwe Citroën C3 YOU zonder een vaste looptijd. Jouw abonnement is al na 3 maanden kosteloos op te zeggen, wanneer je maar wilt.

Hiernaast hebben wij een mooi en duurzaam ‘friendje’ aanbod. Onze ‘friendjes’ zijn auto’s die terugkomen uit de lease, maar nog helemaal in staat zijn om met een tweede eigenaar mee te gaan. We bieden deze auto’s extra voordelig en ook heel flexibel aan. Dat houdt in dat je de auto na een jaar weer vrij kan opzeggen. Dit 12 maanden flexabonnement (shortlease) verandert niks aan je maandbedrag. Het enige wat wij vragen is een kleine eenmalige betaling waarmee je de flexibiliteit afkoopt.

Wil jij overstappen op elektrisch rijden? Ook dan hebben wij voor jou een unieke actie! Je kunt bij Yourlease namelijk 1 jaar kennis maken met elektrisch rijden! Je rijdt dan een luxe uitgevoerde elektrische SUV, de DS 3 Crossback E-TENSE. Bevalt de auto? Dan kan je na afloop van het ‘proefjaar’ een vast contract van 60 maanden afsluiten. Bevalt de DS3 of private leasen niet? Dan lever je ‘m kosteloos weer in. Ook kun je vanaf januari 2023 weer subsidie aanvragen bij de overheid waarmee je ook nog eens € 41,66 korting op jouw maandtarief krijgt! Een echte win-win situatie dus!

 

Lees hier alle veelgestelde vragen over private lease bij Yourlease

 

Dit artikel omvat de volgende onderdelen

  • Verschillen private leasen of kopen
  • Invloed private lease auto op hypotheek
  • Maandelijks opzegbaar private leasecontract
  • Occasion lease
  • Private leasen of financieren