SEPP: subsidie op elektrische auto’s!

Zoals je wellicht weet heeft elektrisch rijden talloze voordelen: minder onderhoudskosten, het is beter voor het milieu en muisstil. Maar wist je ook dat elektrisch rijden financiële voordelen kan hebben? Je kunt namelijk een beroep doen op subsidie voor elektrische auto’s!

 

De SEPP: subsidieregeling op elektrische auto’s

We hebben het over de SEPP: Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren. Bij het kopen of private leasen van een elektrische auto kun je eenmalig een bedrag ontvangen van de overheid. Bij een gebruikte auto is dit 2000,- en bij een nieuwe auto is dit bedrag maar liefst 4000,-.

 

Kom ik in aanmerking?

Als je in aanmerking wilt komen voor de SEPP moet je aan een aantal eisen voldoen:

  • Jouw leaseauto moet minimaal een actieradius (= de afstand die de auto kan rijden tot hij opgeladen moet worden)  hebben van 120km. Pluspunt: alle elektrische auto’s van Yourlease hebben een minimale actieradius van 120km!
  • De oorspronkelijke nieuwprijs (ook wel catalogusprijs genoemd) is niet lager dan 12.000,- of hoger dan 45.000,-.
  • De auto is als een elektrische auto geproduceerd, dus niet omgebouwd naar een elektrische auto.
  • Om erachter te komen of jouw auto geschikt is, kun je de autolijst van de RVO bekijken.

 

Subsidiebudget elektrische auto’s

In 2021 was het subsidiebudget voor nieuwe elektrische personenauto’s 14,4 miljoen euro. Voor gebruikte elektrische auto’s was dit budget 13,5 miljoen euro. Het subsidiebudget voor 2021 voor nieuwe elektrische auto’s is helaas op. Een subsidieaanvraag hiervoor kun je pas weer doen in 2022.

Ook voor gebruikte elektrische auto’s is er helaas sinds 28 augustus 2021 geen subsidiebudget meer. Een aanvraag indienen zal in 2021 geen zin meer hebben, dit kan vanaf 2022 weer. De voorspelling is dat er in 2022 meer geld vrijkomt voor subsidie op elektrische auto’s voor particulieren.

 

Aanvragen

Je kunt pas beroep doen op de SEPP wanneer je een leaseovereenkomst ontvangen hebt of wanneer je een auto gekocht hebt. Je kunt de subsidie aanvragen met jouw DigiD op de site van het RVO.

 

Met subsidie op een elektrische auto’s is elektrisch rijden een stuk aantrekkelijker. Zeker wanneer je leaset! Bij Yourlease hebben we een groot aanbod aan elektrische auto’s. Voor maar 399,- per maand kun je bijvoorbeeld al de Peugeot 208 leasen. We hebben daarnaast op dit moment nog maar tien Fiat 500 E’s !  Wees er dus snel bij als je deze wilt leasen voor maar 299,-.

SEPP: subsidie op elektrische auto's!